1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Barbunya

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ

MALZEME

* 1,5 kg barbunya fasulye
* 2 adet büyük boy kuru soğan
* 4 adet dolma biber
* 3 adet büyük boy domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 6 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 kahve kaşığı karabiber yeterince tuz


YAPILIŞI

* Barbunyaları ayıklayıp,bol suyun içinde haşlayalım.
* Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp,uzunlamasına 4de bölelim.
* Tencereye sıvıyağ koyup dolma biberleri sote edip
çıkartalım.
* İnce kıydığımız kuru soğanları ,aynı yağda pembeleştirip,domates salçası ile 1-2 dakika daha kavuralım.
* 1-2 sefer karıştırdıktan sora ,yeterince suyunu ve baharatını verip, kaynatalım.
* Bu esnada haşlanmış olan barbunyaların suyunu süzüp,tencereye ilave edelim.
* 1-2 sefer karıştırdıktan sonra,kızarmış olan dolma biberleri de katıp,tencerenin ağzı kapalı olarak pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder