1 Ocak 2013 Salı

Fasulye Ezmesi

FASÜLYE EZMESİ

* 2 su bardağı kuru fasulye
* 300 gr tahin
* 8-10 diş(1 baş )sarımsak
* 1 adet limon suyu yeterince tuz ,pul kırmızı biber sıvı yağ


YAPILIŞI

* Akşamdan ıslattığımız fasulyeleri, yeterince su ile iyice haşlayalım.
* Suyunu süzüp ,ezdikten sonra 300 gr tahin ,1 baş dövülmüş sarımsak,1 limon suyunu e yeterince tuz ile birlikte iyice karıştıralım.
* Eğer ihtiyaç olursa, fasulyenin haşlama suyundan ilave edip, püre kıvamına getirelim.
* Servis tabağına yayıp, üzerine pul kırmızı biber serperek servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder