2 Ocak 2013 Çarşamba

Mehane Pilavı

Mehane Pilavı Tarifi

MALZEMELER
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 500 gr kuş başı koyun kol eti
* 25-30 gr tereyağı 5 yek kaşığı zeytin yağ
* 2 adet orta boy soğan
* 2 çay kaşığı tuz ,ve karabiber
* 2 adet yeşil sivri biber
* 2 orta boy domates
* 4 su bardağı sıcak et suyu
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
*Domatesleri soyup rendeleyin.Biberleri temizleyip incecik halkalar halinde doğrayın.
* Soğanlar soyup tavla zarı formunda doğrayın.Eti yıkayıp süzün.
* Sıvı yağda tencerede kızdırın.Kuşbaşı eti tencereye aktarıp karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar,en az 5 dakika pişirin.
* Üzerine soğanı ekleyip karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika kadar kavurun .Tuzu ,karabiber serpiştirin.
* Biberleri ve domatesi ilave edip sıcak et suyunu tencereye aktarın.Etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Etler iyice yumuşayıncaya , yıkayıp süzdüğümüz bulguru tencereye aktarıp karıştırın.
* Kayamaya başlayınca hemen altını kısın ve kısık ateşte pilav göz göz olup suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocaktan alın .
* Pilavı yaklaşık 20-30dakika dinlendirin.Sıcak servis yapın.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder