Dolma Piliç Tarifi
MAZEME
* 1 adet piliç
* 500 gr pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 250 gr tavuk ciğeri
* 6 sap dere otu
* yarım paket margarin
* yeterince tuz ,karabiber ,yeni bahar ve tarçın
Dolma Piliç Nasıl Yapılır
* Ayıklayıp ve yıkadığımız pilici dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan ,bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.* Suyunu süzüp,bir kenara ayıralım.Pilici dörde parçaya bölüp ,ğöğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra ,fırınlayalım.
* Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri , margarin yağda ince kıydığımız kalan bir adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım.
* Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçleri ilave edip ,üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim.
* Pilavı on beş dakika kadar demlenip , harmanlayıp ve büyükçe bir servis tabağına yayalım.
* Üzerini fırınlayarak kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder