MALZEME
* 3 adet koyun veya 1 adet sığır beni
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 su bardağı su
* yeterince tuz yanında sunmak için ;1 demet kıyılmış yeşil salata ve 1 adet limon
KIZARTMAK İÇİN
* 2 çorba kaşığı un veya nişasta
* 1 adet yumurta sıvı yağ
YAPILIŞI
* 4 su bardağı suyu ,sirke ve yeterince tuz iile kaynatalım.
* İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri,kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım.
* Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp,soğuması için soğuk suyun içine koyalım.
* Soğuyan beyinleri,,,sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra tam ortadan ikiye keselim.
* 1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim .
* Bir kapta ,bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp ,çırpalım.
* iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım.
* Etrafını, ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder