7 Ocak 2013 Pazartesi

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi


MALZEMEMELERİ
* 6 adet dolmalık kabak
* 250 gr beyaz peynir
* 1 demet dereotu
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı kaşar peyniri
* salam yada sosis
* yeterince tuz ve karabiber

YAPILIŞI

* Kabakların iki aşını kestikten sonra üzerini çizerek soyalım.
* Beş altı cm boyunda kesip içine bir miktar tuz attığımız suda,dişe gelecek şekilde haşlayalım.
* Sıcak sudan çıkartıp soğuk suyun için de soğutalım.
* Tatlı kaşığı yardımıyla içlerini , tek tarafları kapalı kalacak şekilde oyalım.
* Peyniri ,sütü, ince kıydığımız dereotunu ve arzuma göre ice kıydığımız sosisleri ya da salamları iyice karıştırıp kabakların içlerine dolduralım.
* Açık kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
* Üzerlerine kaşarpeyniri rendesi serpip fırınlayalım.
* Peynirleri eritince ,fırından çıkartıp sıcak servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder