2 Ocak 2013 Çarşamba

Patlıcanlı Kollotik

Patlıcanlı Kollotik tarifi


MALZEMELER

* 2 su bardağı göce
* 1,5 su bardağı ılık su
* 1 çay kaşığı tuz

YEMEK HARCI

* 3 adet orta boy patlıcan
* 3 baş soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 yemek kaşığı tere yağ
* 1adet limon suyu

 Patlıcanlı Kollotik nasıl yapılır
YAPILIŞI
Patlıcanlı Kollotik
* Derin bir yoğurma kabının içine göce konur ve üzerine ılık su eklenerek 15-20 dakika bekletilir .Böylece kabaran ve iyice yumuşayan göceler içine tuz da eklenerek köfte yoğrulur .Göce harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak elde iyice yuvarlanır ve bir tepsiye dizilerek bir kenarda bekletilir.Bu arada patlıcanları alacalı soyup ,2-4 cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğranır ve içine bir yemek kaşığı kadar tuz atılmış bol suya acısını almak üzere konur
*Bir tencerede yağla beraber, yemeklik doğranmış soğanları sararıncaya kadar kavrulup, salça ve kırmızıbiber eklenir.Patlıcanlar ilave edilerek 2-3 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir.Üzerine 5-6 su bardağı sıcak su eklenip, kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya haşlanmış nohutlarla beraber hazırlanan köfteler de atılır .10-12 dakika kadar pişirilir . Limon suyunu da eklenip altı söndürülüp .İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağı  nane gezdirilerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder