Hamsi Mücver Tarifi
MALZEME
* 1 KG hamsi
* 6-7 adet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı un
* yarım tatlı kaşığı kara biber pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Hamsi Mücver Nasıl Yapılır
* Hamsileri başlarını kopartıp kılçıklarını ayıklayıp sonra,bol tuzlu suda yıkayıp suyunu süzelim.
* Taze soğanları ve maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıyalım.
* Yumurtaları ,büyük bir kaba koyup çırpalım.İçine tuzu,karabiberi,kırmızı pul biberi ,unu , kıydığımız taze soğanları ,maydanozları ve hamsileri ilave edip karıştıralım.
* Bu karışımı, yağladığımız fırın tepsisine 1-5-2 parmak kalınlığında yayıp orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelin. Oktay Usta yemek tarifleri, balık tarifi, hamsi tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder