6 Ocak 2013 Pazar

Hamsi Mücver Tarifi

Ülkemiz denizler açısında oldukça zengin. Özellikle Karadeniz efsanesi olan hamsi balığının tatlısındani böreğine kadar her türde yiyeceği hazırlandı. Şimdiki tarifimizde hamsi mücver karşınızda. Afiyet olsun.

Hamsi Mücver Tarifi


MALZEME
* 1 KG hamsi
* 6-7 adet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı un
* yarım tatlı kaşığı kara biber pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsi Mücver Nasıl Yapılır


* Hamsileri başlarını kopartıp kılçıklarını ayıklayıp sonra,bol tuzlu suda yıkayıp suyunu süzelim.
* Taze soğanları ve maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıyalım.
* Yumurtaları ,büyük bir kaba koyup çırpalım.İçine tuzu,karabiberi,kırmızı pul biberi ,unu , kıydığımız taze soğanları ,maydanozları ve hamsileri ilave edip karıştıralım.
* Bu karışımı, yağladığımız fırın tepsisine 1-5-2 parmak kalınlığında yayıp orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelin. Oktay Usta yemek tarifleri, balık tarifi, hamsi tarifi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder