1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye


ZETİN YAĞLI TAZE FASULYE

MALZEME

* 1 kg taze fasulye
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1-2 su bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı toz şeker yeterince tuz.ve su

YAPILIŞI

* Fasulyelerin iki başını elimizle kopardığımız zaman,eğer kılçıkları varsa onu da bıçak ile incecik kesip,temizleyelim.
Kuru soğanları incecik kıydıktan sonra,sıvıyağda1-2 dakika kavuralım.
* Yıkadığımız taze fasulyeleri ilave edip, ara sıra karıştırmak şartıyla 5 dakika kadar kavuralım.
* Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak domatesler suyunu salıncaya kadar bekleyelim.
* Yeterince tuzu, toz şekeri ve fasulyelerin üst seviyesini kadar sıcak suyu ilave edip, pişirmeye devam edelim.
* Fasulyeler piştiği zaman ocaktan indirip ,ağzı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekledikten sonra,servis yapalım.
Resimli zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder