Kek Malzemeleri
*3 adet yumurta
* 1 bardak toz şeker
* 1 bardak un
* 1/2 kahve fincanı su
* 1 paket kabartma tozu
Kek KREMASI İÇİN
* 8 kaşık 1 su bardağı toz şeker
* 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 adet yumurta
*1,5 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
*5 çay bardağı su
YAPILIŞI
* 3 adet yumurta ve şekeri çırparak un,su ve kabartma ekleyip pandispanyamızı pişiriyoruz
* Kreması: Tencereye yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz. Ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Su, mısır nişastası ve ince rendelenip suyu sıkılmış limonu ekleyip ocağın altını açıyoruz. Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pişen pandispanyamızın üzerine döküyoruz.
Üzerini; fındık, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder