24 Aralık 2012 Pazartesi

Akdeniz Usülü Köfte

Akdeniz Usülü Köfte


* MALZEME
* Kereviz Yaprağı
* 1 Adet Kereviz
* 100 gr Körpe Havuç
* 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
* 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 200 gr Arpacık Soğanı
* 4 Diş sarımsak
* Tuz, Karabiber
* 80 gr Ceviz İçi
* 80 gr Kurutulmuş Domates
* 2 Dilim Tost Ekmeği
*1/2 Demet Maydanoz
* 1 Küçük Demet Fesleğen
* 4 Adet Ançuez Fileto
* 500 gr Dana Kıyma
* 1 Adet Yumurta
* 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

YAPILIŞI

* Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayalım
* Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarımsak havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edelim, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirelim.
* Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarımsak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirelim. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. * Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
* Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançu ezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
* Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartalım
* Köfteleri sıcak domates sosun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder