17 Aralık 2012 Pazartesi

Ispanak Çorbası

Ispanak Çorbası Malzemeleri


MALZEME

* 1 kg ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* fincan un
* 500 gr süt 8-10 su bardağı et suyu veya su
* 1/2 paket margarin
* yeterince tuz ve karabiber peynir rendesi ve kıtır ekmek tereyağı ve pul kırmızıbiber


Ispanak Çorbası Tarifi


*Ispanaklı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra ,içinde1su bardağı tuzlu su olan bir tencereye doldurup,ıspanaklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
*Suyunu süzüp soğuttuktan sonra,fazla suyunu avucumuzla sıkalım .Büyük bir bıçak yardımıyla ince ince kıyalım.
*Kuru soğanı soyup rendeledikten sonra,çeyrek paket margarin yağında içinde pembeleştirelim.
*Soğanlar pembeleşince,kıydığınız ıspanakları ve yeterince baharatı da tencereye ilave edip,soğanlar ile  birlikte kavuralım.
*Başka bir tencerede,unu ,kalan ceyrek paket margarinde kavurup, içine sütü, kavurduğumuz ıspanakları ve yeterince et suyunu ilave edip, kaynamaya bırakalım.
* Çorbamız kıvama gelince,ocaktan indirelim.
* İsteyenler,bu çorbadakiler ıspanak tanelerini yok etmek için blendırdan geçebilir yada süzebilirler.
* Kaşar peyniri rendesi, kıtır ekmek ve tereyağında yaktığımız pul kırmızı biber  ile birlikte servis yapalım.
Bir önceki yazımız olan Ezogelin Çorbası başlıklı makalemizde çorba tarifleri, Ezogelin Çorbası ve Ezogelin Çorbası malzemeleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Ispanak Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder