10 Aralık 2012 Pazartesi

Islak Kek

 

Hanımların gözdesi, özel günlerin nefis keki, Islak kek tarifi ile sizlerleyiz. Özellikle akışkan sosu ile keke ayrı bir lezzet katan, ıslak kek hazırlaması ilede kolay bir tarif.
Islak kek için gerekli Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Sosu için:
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın ve şekeri de ilave ederek kabarıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü de ilave ederek karışıtırın. Unu kalan malzemelere ekleyip iyice kıvama gelinceye kadar çırpın.
Islak kekimizi önceden 165-180 derece ısıtılmış fırına, kek kalıbı içerisinden yerleştirin. Kabarıp pişmesini kontrol edin ve yaklaiık 25-30 dakika duruma göre 40 dakikayı bulabilir, pişmesini sağlayın.
Islak kek için sos malzemelerini, bir kap içerisinde karıştırın. Şeker de ekleyerek, eriyene kadar ocakta ısıtın.
Fırında çıkardığınız kekin, ıslak kek olarak servis edilebilmesi için, birkaç dakika kendisine gelmesine izin verin ve ardından, sosu kek üzerinde gezdirin. İsteğe göre hindistan cevizi ve fıstık ilave ederek servis edebilirsiniz.  Islak kek eminiz ki sizin ve misafirlerinizin favorisi olacaktır.
Afiyet olsun.

 

Islak Kek

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder