10 Aralık 2012 Pazartesi

Şekerpare

sekerpare 2 300x230 Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Pratik ve çabuk yapılan şerbetli tatlılardan biri olan şekerpare için öncelikle, 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı şekerden yapılan şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır. Şerbet kaynarken bir kaç damla limon da sıkılır. Şekerpare hamuru için 1 paket margarin eritilip ılıtılır. Margarin üzerine elenmiş 4 su bardağı un, kabartma tozu,2 yumurta ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Elde edilen hamurdan, ceviz iriliğinde toplar yapılır ve yassı hale getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen bu topların ortasına fındık batırılır ve yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir, fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Tatlı soğuduktan sonra dondurma ile servis edilerek ikram edilmeye hazır hale gelmiş olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder