Şekerpare Tarifi
Pratik ve çabuk yapılan şerbetli tatlılardan biri olan
şekerpare için öncelikle, 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı şekerden yapılan şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Şerbet
kaynarken bir kaç damla limon da sıkılır. Şekerpare hamuru için 1 paket
margarin eritilip ılıtılır. Margarin üzerine elenmiş 4 su bardağı un,
kabartma tozu,2 yumurta ve
kabartma tozu eklenerek
yoğurulur. Elde edilen hamurdan, ceviz iriliğinde toplar yapılır ve
yassı hale getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen bu topların ortasına
fındık batırılır ve yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında
pişirilir, fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Tatlı soğuduktan
sonra dondurma ile servis edilerek ikram edilmeye hazır hale gelmiş
olmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder