10 Aralık 2012 Pazartesi

Pazılı Börek, Yoğurt Soslu – Oktay Ustadan

pazili börek yogurt soslu oktay ustadan 300x188 Pazılı Börek, Yoğurt Soslu   Oktay Ustadan

Pazılı Börek, Yoğurt Soslu – Oktay Ustadan

Pazıyı belki çoğumuz sevmiyoruz. ben de sevmem fakat paz börek ile yapıldığında pazıdan daha güzeli yok, hele bir de bunun üzerinde yoğurt var ise, vaz geçilmez bir börek elde edilebilir. böreğimizin içine kıyma da koyabilirdik fakat Oktay ustamız, her zaman ayni tür börek tarifleri yerine bu sefer değişik bir börek tarifi ile sizlerle. yoğurt soslu pazılı börek tarifine başlamadan önce malzemelerimizi hazırlayalım.
Malzemeler:
-2 adet yufka
-1 bağ pazı
-6 dilim pastırma
-1 adet soğan
-1 kase yoğurt
-karabiber
-1 adet yumurta
-tuz
-sıvı yağ
-kırmızı biber
malzemelerimizi eksiksiz bir şekilde hazırladıysak pazılı böreğimizin hazırlanışına geçebiliriz.
Pazılı Börek Hazırlanışı:
-Pazılarımızı ve soğanımızı doğruyoruz
-tavaya sıvı yağ ekleyerek güzelce kızartıyoruz
-ince ince doğranmış pastırmalarımızı ekliyoruz
-tuzu, karabiber da ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz ve ocaktan alıyoruz
-yufkalarımızı yuvarlak bir şekilde kesiyoruz, bunu bir tabağı ters kapatıp kenarlarını keserek yapabilirsiniz.
-yuvarlak kestiğimiz yufkamızı derin bir kasenin içine koyup, hazırladığımız harcı içine boşaltıyoruz ve yufkamızı kapatıyoruz.
-bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, içi yağlanmış bir tepsiye diziyoruz
-önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza böreklerimizi fırına sürüyoruz
- Böreklerimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve ardından yoğurdumuzu döküyoruz,
-üzerine süs amaçlı ve tat katması için kırmızı biberimizi serpiyoruz
yoğurt soslu pazılı böreğimiz hazırdır, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder