MALZEME
* 400 gr hindi(but kısmından)
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 adet sivri biber
* 2 adet büyük boy domates
* 4-5dal maydanoz
* 3-4 kaşık sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
* İnce kıydığımız kuru soğanı,4 çorba kaşığı sıvıyağda ve orta ısılı ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
* Ufak ufak kesilmiş hindi etlerini,soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim.
* Etler biraz kavrulunca biber salçasını ve ince kıydığımız sivri biberleri de katıp, etler yumuşayıncaya kadar kavuralım.
* Yeterince tuz,karabiber, kıyılmış maydanoz ve kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye katıp, domatesler iyice pişip de kıvamlı bir sos oluncaya kadar pişirelim.
* Ocaktan indirip sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder