PATLICAN CACIĞI
* 1 adet orta boy patlıcan*1 su bardağı pilavlık kalın bulgur
* 3 su bardağı sıcak sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 2-3 su bardağı ayran (yoğurdu sulandırarak da hazırlıya bilirsiniz)
* 2-3 diş sarımsak
* 4 çay kaşığı nane
* 2 çay kaşığı pul biber
Patlıcan Cacığı Yapılışı
* Patlıcanı alacalı soyup,tavla zarı formunda küp küp doğrayın.Tuzlu suda
20 dakika bekletip acı suyunun cıkmasını sağlayın.Çıkarıp tekrar yıkayın ve süzün.
*Sıcak su ve tuzu orta boy bir tencereye koyup kaynatın.Su kaynayınca patlıcanları ve yıkanmış bulguru aktarıp sık sık karıştırarak kaynatın.
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin .Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
*Ayran dövülmüş sarımsakla karıştırıp patlıcanlı bulgura ekleyin ve karıştırın .Nane ve pulbiberle süsleyip soğuk olarak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder