10 Aralık 2012 Pazartesi

PATLICAN CACIĞI

patlican cacigi 300x225 Patlıcan Cacığı

PATLICAN CACIĞI  

* 1 adet orta boy patlıcan
*1 su bardağı pilavlık kalın bulgur
* 3 su bardağı sıcak sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 2-3 su bardağı ayran (yoğurdu sulandırarak da hazırlıya bilirsiniz)
* 2-3 diş sarımsak
* 4 çay kaşığı nane
* 2  çay kaşığı pul biber


Patlıcan Cacığı Yapılışı
* Patlıcanı alacalı soyup,tavla zarı formunda küp küp doğrayın.Tuzlu suda
20 dakika bekletip acı suyunun cıkmasını sağlayın.Çıkarıp tekrar yıkayın  ve süzün.
*Sıcak su ve tuzu orta boy bir tencereye koyup kaynatın.Su kaynayınca patlıcanları ve yıkanmış bulguru aktarıp sık sık karıştırarak kaynatın.
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin .Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
*Ayran dövülmüş sarımsakla karıştırıp patlıcanlı bulgura ekleyin ve karıştırın .Nane ve pulbiberle süsleyip soğuk olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder