Buğu Kebabı Tarifi
MALZEME* 1KG kemiksiz kuzu kuşbaşı
* 40 adet arpacık soğan
* bir baş sarımsak
* 3 adet domates
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1/4 paket marğarin yeterince tuz ve karabiberi
Buğu Kebabı Nasıl Yapılır
*Arpacık soğanları soytuktan sonra,kesilmiş kuzu etleriyle birlikte bir tencereye koyalım.Margarin de ilave edip, ocağın üstüne oturtalım.
* Rendelediğimiz domatesleri ve diş diş ayıkladığımız sarımsakları ,tuzu,karabiberi kekiği tencereye ilave edip bir sefer karıştırdıktan sonra,kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pişirelim.
* Piştikten sonra,sıcak servis yapalım.
NOT:Tencerenin ağzı eğer sıkıca kapanmıyorsa,hava almaması için tencerenin üstüne bir yağlı kağıt koyduktan sonra,kapağını kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder