10 Aralık 2012 Pazartesi

Ispanaklı ve Peynirli Lazanya Tarifi


ispanakli lazanya 300x213 Ispanaklı ve Peynirli Lazanya

Ispanaklı ve Peynirli Lazanya Tarifi

Lazanya için malzemeler
1 paket lazanya
  •  1 kg. ıspanak
  •  1 adet kuru soğan
  •  250 gr. beyaz peynir
  •  50 gr. margarin
  •  Yeterince tuz ve karabiber
Lazanyaları haşlamak için
  •  1 çorba kaşığı sıvıyağ
  •  1 çorba kaşığı tuz
Beşamel sos için
  •  Un, süt ve margarin (Soslar kısmına bakınız.)
Üzerine koymak için
  •  Kaşarpeyniri rendesi
YAPILIŞI
İçine bir çorba kaşığı sıvıyağ ve bir çorba ka­şığı tuz koyduğumuz kaynar suda lazanyaları haşlayıp süzdükten sonra soğuk suya koya­lım.
Ispanakları yıkadıktan sonra bir su bardağı su ile beş, altı dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu süzelim ve iki avu­cumuz arasında sıktıktan sonra kıyalım. Rendelediğimiz kuru soğanı, margarinde pembeleştirip ıspanaktan ve baharatları ekle­yerek kavuralım.
Ocaktan indirip ufaladığımız beyaz peynir ila­vesiyle harmanlayalım.
Fıırında  dayanıklı bir kabı yağlayalım.
Tepsiye haşladığımız lazanyadan bir kat dö­şeyip arasına ıspanak harcından serpiştire­lim. Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim.
Un, süt ve margarinden, her zaman yaptığı­mız gibi, beşamel sos hazırlayalım. Lazanyaların üzerine hazırladığımız beşamel sosu sürüp kaşarpeyniri rendesi serpelim. Önceden ısıttığımız fırına verip üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder