Ispanaklı ve Peynirli Lazanya Tarifi
Lazanya için malzemeler1 paket lazanya
- 1 kg. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr. beyaz peynir
- 50 gr. margarin
- Yeterince tuz ve karabiber
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tuz
- Un, süt ve margarin (Soslar kısmına bakınız.)
- Kaşarpeyniri rendesi
İçine bir çorba kaşığı sıvıyağ ve bir çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda lazanyaları haşlayıp süzdükten sonra soğuk suya koyalım.
Ispanakları yıkadıktan sonra bir su bardağı su ile beş, altı dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu süzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra kıyalım. Rendelediğimiz kuru soğanı, margarinde pembeleştirip ıspanaktan ve baharatları ekleyerek kavuralım.
Ocaktan indirip ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım.
Fıırında dayanıklı bir kabı yağlayalım.
Tepsiye haşladığımız lazanyadan bir kat döşeyip arasına ıspanak harcından serpiştirelim. Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim.
Un, süt ve margarinden, her zaman yaptığımız gibi, beşamel sos hazırlayalım. Lazanyaların üzerine hazırladığımız beşamel sosu sürüp kaşarpeyniri rendesi serpelim. Önceden ısıttığımız fırına verip üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder