10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Makarna Tarifi


firinda makarna 300x200 Fırında Makarna

Fırında Makarna Tarifi

MALZEMESİ:
500 gr. 3 no’lu çubuk makarna
200 gr. margarin
200 gr. taze kaşar
1 lt. süt.
75 gr. un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kıyılmış biberiye
Tuz, karabiber
1 demet dereotu (kıyılmış)

Merhaba arkadaşlar.Sizlere bu yazıda Fırında makarna tarifinden bahsedeğim. Sofralarınızı şenlendirecek güzel bir yemek çıkacak bu akşam ortaya !

İlk başta büyükçe bir tencereyi bolca suyla doldurup,içine tuz ve zeytinyağı ilave ederek kaynatın. Kaynayınca makarnaları koyun ve 8-10 dk kadar ara sıra delikli bir kepçe ile karıştırmak sureti ile pişirin. Tenceredeki makarnalar piştikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğuk su ile yıkayın makarnaları. Sonra tencereyi bir kevgire boşaltarak makarnaların süzülmesini sağlayın. Başka bir ten cereye 175 gr. Sana yağ koyun ve unu yavaştan ekleyin. Hafif ateşte yavaş yavaş kavurun,karıştırarak. Unun yanmasını önleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve durmakszın karıştırın tencereyi. Unun top top olmaması için özen gösterin,aksi halde iyi sonuç alamazsınız.
Ardından peynirin 3/4ünü rendeleyin, tuz, karabiber, biberiye ve dereotu ile beraber, kaynamakta olan tencereye ilave edin, karıştırın ve peyniri eritin.  Sos çok koyu olursa biraz daha süt ilave edin ki rengi açılsın.
Yayvan bir fırın tabağını elinize alın ve Sana yağ ile yağlayın.
Makarnaları bu yağladığınız tabağa yayın ve hazırladığınız kremi makarnalarla iyice karıştırın. Her tarafın sosu almasını sağlayın.
Kalan sosu da makarnaların üzerine güzelce yayın ve harcamadığınız ¼ peyniri de hafif hafif serpiştirin.
Orta hararette fırındaki makarnaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis ederken de üzerine dereotu ekleyerek sunarsanız hem güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz hem de tadına tat katmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder