10 Aralık 2012 Pazartesi

Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

mantardolması1 Mantar Dolması
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
MALZEME
12 adet büyük boy mantar 150 gr. kaşarpeyniri Bayat ekmek içi Yanm demet dereotu Yanm demet maydonoz Yanm adet limonun suyu 100 gr. tereyağı 1 tallı kaşığı nane Yeterince tuz
YAPILIŞI
Büyük boy mantarlann saplarını ko­partıp limonlu ve tuzlu suda haşla­yalım.
Kaşarpeyniri rendesine ince kıydığı­mız maydanozu, dereotunu, kuru naneyi ve ufaladığımız bayat ek­mek içini katıp karıştıralım. İhtiyaç duyarsak bir su bardağı süt veya mantar suyu ile bulamaç haline getirelim.
Mantarların içlerine doldurup üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirerek kızanncaya kadar fırınlayalım.
NOT: U isteyenler, peynirli karışıma kırmızı pulbiber ilave edebilirler.
2) Bir başka yöntem olarak, mantarlann saplannı kopardıktan sonra mantarların ortalarına birer çay kaşığı tereyağı koyalım ve fırın­layalım. Ondan sonra, hazırladığı­mız peynirli kanşım ile doldurup tekrar fırınlayıp servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder