Piliç Dolması Tarifi
MALZEME1 adet piliç (1500 gr.)
500 gr. pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfistığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 250 gr. tavuk ciğeri 6 sap dereotu Yanm paket margarin Yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın
YAPILIŞI
Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan, bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.
Suyunu süzüp, bir kenara ayıralım. Pilici dört parçaya bölüp, göğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra, fırınlayalım.
Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri, margarin yağında ince kıydığımız kalan bir adet kuru soğan ve çamfistığı ile birlikte kavuralım.
Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini, küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip, üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim.
Dereotlarını ince kıyıp, pilavın üzerine serpelim.
Pilavı on beş dakika kadar demlendirip, harmanlayalım ve büyükçe bir servis tabağına yayalım.
Üzerine fınnlayarak kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip, sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: İsteyenler, pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup, fırında kızartabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder