10 Aralık 2012 Pazartesi

Piliç Dolması Tarifi

piliçdolması1 Piliç Dolması

Piliç Dolması Tarifi

MALZEME
1    adet piliç (1500 gr.)
500 gr. pirinç
2    adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfistığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 250 gr. tavuk ciğeri 6 sap dereotu Yanm paket margarin Yeterince tuz, karabiber, yeni­bahar ve tarçın
YAPILIŞI
Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan, bir tu­tam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.
Suyunu süzüp, bir kenara ayıralım. Pilici dört parçaya bölüp, göğüs ve kalça ke­miklerini ayıkladıktan sonra, fırınlayalım.
Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri, margarin yağında ince kıydığımız kalan bir adet kuru soğan ve çamfistığı ile birlikte kavuralım.
Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini, küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip, üzerine çıka­cak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim.
Dereotlarını ince kıyıp, pilavın üzerine serpelim.
Pilavı on beş dakika kadar demlendirip, harmanlayalım ve büyükçe bir servis ta­bağına yayalım.
Üzerine fınnlayarak kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip, sıcak sıcak servis yapa­lım.
NOT: İsteyenler, pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup, fırında kızartabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder