MALZEME
* 5 adet orta boy patates
* 2 diş sarımsak
* 1/2 su bardağı koyuca yoğurt veya süzme yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
MAYONEZİ İÇİN
* 1çorba kaşığı un
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1/2 adet limonun suyu
* 3/4 su bardağı su
* 3/4 su bardağı zeytinyağı yeterince tuz
KIZARTMAK İÇİN
SIVIYAĞ
YAPILIŞI
* Patatesleri soyup fındık büyüklüğünde kuşbaşı keserek,kızgın sıvıyağda kızartalım.
*Una,3/4 su bardağı su koyarak,ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
* Porselen bir kaseye boşaltıp soğuttuktan sonra , tuzu ve yumurta sarısını ekleyerek , karıştıralım.
* Zeytin yağını damla damla akıtıp , muhallebiye yedirelim.
* Limon suyunu ,yoğurdu ve dövdüğümüz sarımsakları ilave edip karıitıralım.
* Ilınmış olan patatesleri,hazırladığımız karışıma katıp iyice karıştırdıktan sonra ,servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder