SAÇ TAVA KAVURMA
- 1/2 kg kuşbaşı et
- 100 gr iç yağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet büyük yeşil biber
- 1 adet büyük kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz-
HAZIRLANIŞI
* Eti pişireceğimiz tencerenin dibine iç yağını ufak ufak kıyıp üstüne kuş başı doğradığımız eti koyuyoruz.Su ve tuz koymadan bu şekilde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Etin suyu * *çekilmesine yakın saç tavamıza piyazlık doğranmış soğanlarımızla birlikte biberlerimizi ince ince doğrayıp sıvı yağda sotelemeye bırakıyoruz. Sotelenen sebzelere pişen eti ,küp şeklinde *doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.Bu şekilde 5dakika. kadar pişmesi yeterlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder