10 Aralık 2012 Pazartesi

Muzlu Pasta

muzlu pasta 300x236 Muzlu Pasta

Muzlu Pasta Tarifi

Yazın vazgeçilmez soğuk lezzetlerinden biri olan muzlu pasta yapımı için; 4 su bardağı süt, 8 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya, 100 gr. margarin 1 paket pötibör ve muz gereklidir. Yapılışı için öncelikle, margarin hariç muhallebi malzemeleri karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Karışım piştikten sonra, muhallebi içine margarin konur ve mikserle 10 dakika çırpılır. Pötibörler süte batırılır yağlı kağıt yada folyo sarılı tepsiye dizilir, 3 tane enine 7 tane boyuna olacak şekilde. Pötibörlerin üzeri krema ile kaplanır. Krema sürüldükten sonra, arasına muz konur ve piramit şekli verilir. Şekil verildikten sonra, yan taraflarına da krema sürülür ve soğuduktan sonra buzdolabına konarak servise hazır hale getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder