Muzlu Pasta Tarifi
Yazın vazgeçilmez soğuk lezzetlerinden biri olan
muzlu pasta yapımı
için; 4 su bardağı süt, 8 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı mısır
nişastası 1 paket vanilya, 100 gr. margarin 1 paket pötibör ve muz
gereklidir. Yapılışı için öncelikle, margarin hariç muhallebi
malzemeleri karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Karışım piştikten
sonra, muhallebi içine margarin konur ve mikserle 10 dakika çırpılır.
Pötibörler süte batırılır yağlı kağıt yada folyo sarılı tepsiye dizilir,
3 tane enine 7 tane boyuna olacak şekilde. Pötibörlerin üzeri krema ile
kaplanır. Krema sürüldükten sonra, arasına muz konur ve piramit şekli
verilir. Şekil verildikten sonra, yan taraflarına da krema sürülür ve
soğuduktan sonra buzdolabına konarak servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder