10 Aralık 2012 Pazartesi

Bisküvili cheesecake

biskuvuli cheesecake Bisküvili cheesecake

Bisküvili cheesecake Tarifi


Bisküvili cheesecake için malzemeler;
2 paket yulaflı bisküvi un haline gelinceye dek dövülür. İçine 150 gram erimiş margarin, 2 çorba kaşığı süt konarak hamur elde edilir. Elde edilen hamur bir kalıba yerleştirilir. Kremşanti süt ile çırpılarak koyulaştırılır. İçine labne peyniri ve pudra şekeri eklenerek çırpılır. Elde edilen krema bisküvi hamuru üzerine yayılır ve dilimlenmiş meyveler krema üzerine dizilir. Üzerine sosu için, 1 su bardağı su, 1,5 çorba kaşığı nişasta ve 3 çorba kaşığı şeker bir tencereye konup ağır ateşte hiç durmadan karıştırılarak pişirilir. Sos piştikten sonra ateşten alınıp, soğutulur. Soğuyan sos meyvelerin üzerine gezdirilir ve buzdolabında bir kaç saat bekletildikten sonra Bisküvili cheesecake 2 paket yulaflı bisküvi un haline gelinceye dek dövülür. İçine 150 gram erimiş margarin, 2 çorba kaşığı süt konarak hamur elde edilir. Elde edilen hamur bir kalıba yerleştirilir. Kremşanti süt ile çırpılarak koyulaştırılır. İçine labne peyniri ve pudra şekeri eklenerek çırpılır. Elde edilen krema bisküvi hamuru üzerine yayılır ve dilimlenmiş meyveler krema üzerine dizilir. Üzerine sosu için, 1 su bardağı su, 1,5 çorba kaşığı nişasta ve 3 çorba kaşığı şeker bir tencereye konup ağır ateşte hiç durmadan karıştırılarak pişirilir. Sos piştikten sonra ateşten alınıp, soğutulur. Soğuyan sos meyvelerin üzerine gezdirilir ve buzdolabında bir kaç saat bekletildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder